dinsdag 31 maart 2009

Wangfujing street

Vandaag hebben we Wangfujing street bezocht, een enorme winkelstraat met zowel heel luxe warenhuizen als ook kleine winkeltjes met toeristische spulletjes.

Ineens zagen we overal mensen op straat lopen met de Fuwa poppetjes, de mascottes van de Olympische spelen. In kleine dozen en grote dozen, hele grote Fuwa, kleintjes in zakken. Afijn, de uitverkoop van de Olympische spelen merchandise is begonnen. En het was werkelijk een gekkenhuis bij de afdelingen waar ze die spullen verkochten. Niet normaal meer! Maar ik heb me in de uitverkoop gestort en het is gelukt!! Voor Y90 5 Fuwa! Geen geld!

Verderop in de straat kon je midden op straat je even medisch laten keuren! Bloeddruk meten etc. Ook was er een zijstraat met diverse eettentjes. Jummie, lekkere stokjes met doorgespiesde levende!!! kleine schorpioenen!! Bah en zielig!

We hebben verder nog een Chinese boekwinkel bezocht, erg leuk. Op de kinderafdeling verkochten ze ook cd's en dvd's en we hebben nu een cd met daarop Mama Hao gekocht, een Chinees kinderliedje. Twan vindt zingen en muziek erg leuk en hij zingt dan ook luidkeels mee.
Verder hebben we nog een warenhuis bezocht met heel veel kinderspullen, speelgoed, maar ook kleren en schoenen. We hebben voor Fee Fee werkelijk een snoezig gewatteerd rood jasje gekocht. Wat staat het haar toch goed. Voor Twan hebben we lief speelgoed gekocht. Omdat hij al zo druk is geen heftige dingen voor deze jongen de komende tijd. Voor onszelf kopen we eigenlijk praktisch niets. Je komt er gewoon niet aan toe met twee kinderen.

Wat ben je in China toch een tijd kwijt om te betalen bij winkels. Je kiest eerst wat je hebben wilt, onderhandelt over de prijs en als je akkoord bent krijg je een briefje mee om bij een aparte kassa te gaan betalen. Vervolgens stempelt de kassier alle doorslagen van het briefje met meerdere stempels. Dan krijg je ook nog een aparte kassabon en met die hele handel ga je dan je spullen ophalen.

Toen we weer terug wilden naar het hotel, wilden alle taxichauffeurs ineens een prijs vooruit afspreken (Y100 ipv de Y40 die we op de heenweg betaalden), in plaats van met de meter te werken. Slimmerikjes! Ze weten dat je terug wilt en gaan dan ineens zo doen. Maar wij zijn niet voor een gat te vangen. We zijn gewoon naar een hotel in de buurt gelopen en hebben daar de concierge voor ons een taxi laten regelen. Uiteindelijke prijs: Y31!! We hebben de chauffeur Y40 gegeven en hij was erg blij. En wij ook.

Op de kamer hebben broer en zus nog gespeeld totdat Fee Fee een enorme huilbui kreeg. Ze wil graag naar huis, maar wil vooral dat Twan niet mee gaat. Tja. We begrijpen haar best. Fee Fee is rustig en introvert en Twan is druk en moet vooral nog heel erg wennen. Fee Fee is ook elke keer erg blij als Twan straf krijgt (afkoelen op een stoel) en als hij eerder naar bed gaat of 's middags slaapt. Maar bij Twan zien we ook dat hij heel erg zijn grote zus wil nadoen en dat weet Fee Fee niet altijd te waarderen. Ook wordt hij, met ups en downs, liever en rustiger.
Maar we hebben hier natuurlijk ook een vreemd ritme, elke avond uit eten elke dag toch ergens heen. Wat dat betreft zal het prettig zijn om weer thuis te zijn, maar tegelijkertijd raak je hier ook steeds meer gewend. Zo kennen de taxichauffeurs deze buurt niet zo goed en moet ik ze nota bene vertellen hoe ze moeten rijden! De Chinezen zijn toch altijd erg vriendelijk. Ook dat zullen we zeker missen. Nog maar een paar daagjes en dan gaan we alweer naar huis. Jammer!

Morgen gaan we naar de Chinese Muur. Leuk!

5 opmerkingen:

  1. Eind van de middag hier, even kijken hoe alles in Beijing is. Ja hoor, weer zo'n leuk berichtje. Het zal wel heerlijk zijn als jullie strakjes in je eigen huis terug zijn, maar gelukkig genieten jullie ook van jullie verblijf in China. Het zal wel eventjes duren voordat je weer gaat tenslotte. Vandaag is Richard als test naar jullie huis gegaan om de kattenbakken te verschonen en een beetje te stofzuigen (dat laatste zal Sander wel fijn vinden;). Hij moest ontzettend zweten zei hij. Vond ik niet zo vreemd want het is heel zonnig en dan is het vooral op Tommy's kamer snel warm. Maar nee hoor, dat was al onderweg naar jullie toe. Hm, volgens mij zegt dat genoeg, die moet nog even verder uitzieken! Dikke knuffel aan Feetje en veel plezier morgen weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, ik zag jullie link staan op het weblog van Jin (van Chantalle). Prachtige zoon hebben jullie gekregen zeg! Fijn om te zien dat het goed gaat, afgezien van de drukte :-)
    Goede reis verder en veel geluk samen!
    Groetjes
    Karen
    Moeder van Casper, Ying Xin en een berg formulieren die #3 moet worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Lara, de passus over Fee Fee en Twan, jee, wat laat me dat aan Liam en Fuwei denken ... Thuis begon het wel allemal makkelijker te worden (en wij doen eigenlijk niets liever dan reizen en zijn volledig enthusiast over China).
    Veel plezier morgen, ik zag dat jullie naar Mutianyu gaan, da's leuk. Laat Twan maar lekker de muur op en neer rennen!
    Groetjes, Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elke dag kijk ik even wat jullie allemaal hebben beleefd. En dat is nogal wat.Het is zeker geen rustig vakantiereisje. Jullie hebben een leuk stel kindertjes, en ik hoop dat Twan snel gaat wennen bij jullie. Luistert hij naar de naam Twan? Voor hem toch wel vreemd ineens een andere naam!
    Nog een paar fijne dagen, en voor straks een goeie reis!!
    Vriendelijke groeten,
    Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wangfujing street; JAAA fantastisch he? Daar kun je je geld wel kwijt! Erg leuk! En dat het leuk blijft om jullie verhaal te volgen wordt een beetje afgezaagd. Maar het IS wel zo! Dat FeeFee Twan liever in China laat kan ik me heel goed voorstellen. Wij hebben hier ook zo'n nette brave dame met zo'n kleine "bouwvakker"zus, dus we spreken uit ervaring.
    Even over as vrijdag:
    Ik moet om 19.45 uur op een afspraak zijn, dus ALS er een beetje vertraging in jullie vlucht zit wordt het heel lastig om te combineren.
    (2 weken geleden landde dezelfde vlucht nog om 17.30, maar toen was het natuurlijk wintertijd; dat was ik eventjes vergeten!!!)
    MAAR voorlopig gaan we ervan uit dat het lukken gaat! We hopen jullie te zien over DRIE nachtjes!
    Nog fijne dagen in Beijing en op de MUUR!
    De 3huisjes

    BeantwoordenVerwijderen