zaterdag 28 maart 2009

Laatste dag in Nanning

Vandaag was onze laatste dag (nou ja, dag... ochtend) in Nanning. Het vliegtuig vertrok helaas al om 12.00 uur. Echt zo ontzettend jammer om nu al uit Nanning te moeten vertrekken! Ook toen bij Fee Fee hadden we hetzelfde gevoel. Onze gids sprak in de bus nog mooie woorden: dat onze kinderen nu in Nederland zullen opgroeien, maar dat ze altijd Chinees zullen blijven en altijd weer welkom zijn.

Maar eerst nog even een verslag van gisteren. Gisterochtend hebben we samen met Glen de dierentuin van Nanning bezocht. Een mooi aangelegde dierentuin met helaas een soort theater in het midden waar een show wordt gegeven met een dansende beer, een aap en een olifant. Tja, dan merk je toch weer echt het cultuurverschil. Ook de roofdieren zaten in heel kleine hokjes, maar de giraffen hadden daarentegen een enorm buitenverblijf. Uiteraard vielen we als westerlingen weer heel erg op. Op een gegeven moment werden we achtervolgd door een Chinese vader met zijn zoontje die hij steeds vooruitstuurde om zogenaamd een foto van hem te maken, maar de camera dwaalde menigmaal af richting die blanke mensen met die Chinese kindjes! Ook vertelde onze gids over een aantal krokodillen die apart zaten. Dit was omdat zij een jongetje hadden opgegeten!! Voor "straf" zaten ze apart. Nou, als we Twan zijn beentjes voelen, begrijpen we die krokodillen wel, ze zijn zo zacht!

In de middag nog wat rondgelopen door Nanning en 's middags kregen we alle notariele aktes en het paspoort van Twan. Ook moesten we het nodige in orde maken voor de legalisaties die in Beijing zullen plaats vinden. En we hadden nog wat cadeautjes voor Glen. We hebben het enorm met hem getroffen! Daarna zijn we nog met Jan Kees en Inge en de kinderen in het restaurantje vlak bij het hotel gaan eten. Alhoewel we allemaal moe waren en nog de koffers moesten pakken, vonden we het toch een gezellige afsluiting van onze tijd in Nanning.

Het vliegen was in een woord niet leuk! Twan zat bij Sander op schoot, vast in de gordel, maar dit was enorm zwaar voor Sander en voor Twan natuurlijk! Een vlucht van 3,5 uur was al een beproeving, laat staan straks de vlucht naar Schiphol! Even nog maar niet aan denken. Gelukkig voor Sander viel hij na 2,5 uur in slaap door uitputting van al zijn boosheid. In Beijing weer onze andere reisgenoten ontmoet. Leuk om iedereen weer te zien en uiteraard vooral ook hun kindjes!

Twan heeft heel erg zijn ups en downs (en wij daardoor soms ook), hij is enorm energiek: hij loopt niet hij rent, hij legt iets niet neer, hij gooit het neer, hij zegt iets niet een keer, maar tien keer. Naar Sander luistert hij het beste, maar het gaat niet altijd even makkelijk. We zijn dan ook benieuwd wanneer hij het allemaal wat meer gaat beseffen. Gelukkig hebben we in de reisgroep veel steun aan elkaar. Het lijkt wel alsof iedereen het toch min of meer op deze manier ervaart. We zijn dan ook allemaal erg benieuwd hoe onze kinderen over een half jaar zullen zijn, als we er allemaal liefde, rust en regelmaat in hebben kunnen stoppen.

Vanavond in Beijing was hij echter erg lief. Fee Fee en hij hebben samen bij Sander op schoot gezeten en waren allebei lief! Feetje moet ook nog erg wennen aan het delen van speelgoed. Een aantal auto's van haar staan nu veilig opgeborgen in de kluis op de kamer!

We hebben nu drie vrije dagen, geen verplichte onderdelen om af te handelen. Onze gids Li zal voor ons de legalisaties regelen. Op woensdag staat een excursie gepland naar de Chinese muur. Fee Fee ziet hier heel erg naar uit.

Een ding is zeker: morgenochten gaan we proberen een beetje uit te slapen!
En dan nu het mooiste beeld: broer en zus rennend door de dierentuin!

5 opmerkingen:

  1. Lieve LaSa,wat een energie in zo'n klein lijfje. En dan die rustige Fee. Nog eenn klein weekje en we zien elkaar weer. Heerlijk!! Bunny en Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hoi,
    Vind het allemaal heel goed eruit zien en heel goed klinken hoor! Beetje veel energie bij hun mannetje, ach... :-). Lieve foto van jullie twee kids - dat gaat helemaal goedkomen!
    Geniet van het relatieve niksdoen in Beijing!
    Groetjes,
    Anja (van Lu Li en Yon)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie maken heel intensieve dagen mee, zo te lezen. Fijn dat jullie een leuke reisgroep hebben waarmee je ervaringen kunt uitwisslen!

    Groetjes, Arjola

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Salafeetwa ;) Wij gaan nu alvast duimen dat er een paar stoelen vrij zijn op de terugvlucht, ik had me eigenlijk niet gerealiseerd dat Twan geen eigen stoel heeft. Wat staat zijn alien-shirtje trouwens leuk. Grappig om de kleertjes die je hier zo trots hebt laten zien nu aan te zien bij het kleine (maar drukke) mannetje. Geniet van jullie tijd in Beijing, probeer dat slaapje in te voeren, zeker een goed idee! Groetjes, Bethie
    P.s. Richard ligt al twee dagen ziek op bed, maar Suze is op het moment echt een schatje. Ze slaapt 's nachts weer (hoi hoi) En ze heeft er sinds vandaag een woord bij: gogel (vogel) wat te pas en te onpas even gezegd moet worden

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,

    We hopen dat jullie een hele leuke tijd zullen hebben in Beijing en dat Fee Fee zal genieten van het uitstapje naar de Chinese Muur.
    We kijken elke dag uit naar jullie berichtjes uit China. Fay hoopt ook zo'n lief broertje of zusje te krijgen. Helaas wordt dat nog lang wachten.
    Geniet van alles en denk eraan:alles komt goed. Wij zijn de slapeloze nachten en emotionele nachten van onze Fay in China ook nog niet vergeten, maar uiteindelijk is de rust er toch gekomen.

    Groetjes Henri, Edith & Fay

    BeantwoordenVerwijderen