woensdag 25 maart 2009

Een vrije dag in Nanning


Vanochtend heerlijk rustig aan gedaan. Erg fijn want Fee Fee werd om 23.00 uur wakker en kon toen niet meer slapen en wilde bij Sander in bed liggen. Vervolgens werd ergens midden in de nacht Twan wakker en toen kwam Fee Fee bij mij liggen en Twan bij Sander. Ergens vroeg in de ochtend wilde Twan bij mij liggen en toen lagen we met zijn drieen in bed. Het was een onrustige nacht!

Na het ontbijt zijn we naar een prachtig park achter het hotel gelopen. Het was lekker rustig en Sander had Twan in de rugdrager. Dit vindt hij erg leuk. (Richard en Marianne: dank voor het lenen!). In het park waren een aantal mensen echt Chinese muziek aan het spelen, prachtig! Een heerlijke combinatie van de rust van het park, de muziek en de typische Chinese natuur. Verderop in het park was een soort pretpark en hier kwamen we ook onze reisgenoten Inge en Jan Kees tegen. Zij hebben nu ook een zoontje erbij. Gisteren hadden ze in Wal Mart schoenen voor hem gekocht, maar dit bleken schoenen te zijn die bij elke stap een piep maken! We hoorden hun zoon dus al van verre in de rondte lopen.

's Middags kwamen we langs een soort bakker
waar we lekkere broodjes gekocht hebben.
Ik moet van Fee Fee tegen Pake en Oma zeggen dat ze maar liefst zes broodjes (formaat mini bolletje) gegeten heeft! Daarna nog even in het hotel geweest om rustig aan te doen, maar Twan vatte dit op als het startsein om eens even lekker met wat spullen te gooien. Die arme jongen moet van ons nu al af en toe voor straf op een stoel zitten, maar het werpt al een beetje zijn vruchten af. We moeten echt heel consequent met hem zijn. Zoals de gids al zei " He's a naughty boy" en dat is hij! Maar Sander krijgt al overwicht op hem en hij weet zo langzamerhand dat als hij gaat gooien met spullen of met zijn eten, het wordt afgepakt. We zien langzamerhand zijn lieve kanten wat meer naar boven komen. Twan is verder dol op melk in zijn fles met speen. Onder luide Chinese verwittiging "eist" hij zijn melk op! We hebben het idee dat hij midden in zijn peuterpubertijd zit. Verder zegt hij al zijn eerste Nederlandse woordjes: auto, vrachtauto en goed zo! Ook probeert hij Vader Jacob al in het Nederlands mee te zingen. Zo lief! Hij is sowieso dol op zingen: hij zingt Mama Hao luidkeels mee.


Later die middag nog even het centrum van Nanning in geweest waar we weer Inge en Jan Kees tegen kwamen. Twan was inmiddels in slaap gevallen in de rugdrager en Feetje in de buggy.

De dag besloten in de Pizzahut waar we er achter zijn gekomen dat Twan dol op mais is.

Toen Twan in bed lag is Sander lekker met Fee Fee gaat voetballen in de gang. Hier genoot ze echt van. Even weer wat quality time met zijn drietjes! Morgen gaan we op excursie naar Green Mountain Park.

11 opmerkingen:

  1. Heerlijk een dagje doen waar je zin in hebt, fijn te lezen dat jullie zo genieten van elkaar en vooral van Twan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om te lezen hoe jullie elkaar steeds beter leren kennen! Geniet ervan, de dagen in China zijn zooo voorbij...!

    Arjola

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Lara en Sander,

    Gefeliciteerd met Twan. Wat ziet hij er levenslustig uit. We zien er naar uit hem op Schiphol in levende lijve te zien. Hoe groot is Twan?

    Overigens graag gedaan, hoor. Blij om te horen dat je wat aan de rugdrager hebt en als hij er in in slaap valt, dan voel je je de koning te rijk.

    Groet(knuffel voor Twan en dikke kus voor Fee Fee die zich zo kranig houdt),

    Marianne en Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieverds,
    Het blijft zo bijzonder om jullie verhaal te lezen.
    Wat grappig dat Twan zo "stout" is...
    Naast zijn "brave" zusje een erg "leuk" contrast!
    (lijkt erg op Bo en Roos; HAHA)
    Veel plezier en sterkte met de peuterpuberteit.
    Kusjes van de 3huisjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Lara, Sander, FeeFee en Twan

    Zo leuk om jullie verhalen te lezen, wat een handvol is hij, hij is duidelijk al zijn grenzen aan het zoeken. Ook fijn om te lezen dat jullie het fijn hebben. En dat ook FeeFee geniet van alles wat op haar af komt. Geniet nog van alle dingen en ik kijk uit naar jullie volgende verhaal. Groetjes Elly Mohy el Dine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi lieve familie,

    Wat een leuke foto gisteren van Lara en jullie 2 kinderen. En wat is die Twan actief, en FeeFee zo lief. Geniet nog.

    groetjes Bridget

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Lara, Sander, Fee Fee en Twan, Wat een heerlijk ventje is Twan toch!! Heel goed hoor zo consequent zijn dat werpt zijn vruchten af en dan spreken we uit ervaring! Geniet ze!!! en groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallootjes,

    Wat een heerlijk mannetje is jullie Twan zeg! Mooi ventje hoor. En zo stout ... hij durft wel al bij jullie en dat is natuurlijk prachtig.
    En wat lief dat Fee Fee zo lief voor hem is. Het zal voor haar ook niet meevallen ineens zo´n druktemakertje in de buurt (hadden wij ook, Tom lekker rustig en toen YuanYuan als druktemakertje erbij). Maar het ziet er op de foto´s allemaal heel leuk uit hoor.

    Geniet lekker nog van Nanning, China en de kids natuurlijk .....

    Liefs, Agnes, Arjen, Tom en Yuan Yuan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi hoi..fijn te lezen dat het goed gaat met jullie en hopelijk hebben jullie vannacht een betere nacht.
    Geniet morgen van jullie uitje en dan zien we jullie over twee nachtjes weer.

    groetjes, Marjoke,Sisko, Jing Jing en Yuan vanuit NanJing

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi lieve familie,
    Wat goed om te lezen dat het zo voorspoedig gaat met jullie!Twan ziet eruit om op te eten en wat is FeeFee een grote zus! Dikke knuffel van Bas, Yvonne, Nikki en Wilder

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Lara en natuurlijk jouw man en Fee Fee,
    super gefeliciteerd met jullie zoon en broertje voor Fee Fee. Leuk om jullie te volgen en de verhalen zijn erg leuk geschreven. Jongetjes zijn aardig ondeugend en uitdagend...ik spreek uit ervaring. hahaha! Veel succes nog de komende dagen in China.
    Groetjes vanuit een druilerig Hoofdddorp

    BeantwoordenVerwijderen