dinsdag 24 maart 2009

Een dag vol formaliteiten

Vandaag begon met de eerste uitdaging: twee kinderen bijtijds aangekleed en gevoed krijgen om op tijd klaar te staan voor alle formaliteiten! Maar het is gelukt.

Twan schrok om 7.15 uur wakker en was echt even 15 minuten gedesorienteerd. Daarna wilde hij meteen gaan spelen en de kamer verder gaan verkennen. Hij is echt reuze actief, dus daar moeten we, met Fee Fee als ons referentiekader, wel aan wennen.

Vandaag moesten we naar het civil bureau, de notaris en daarna nog naar Wallmart om de nodige dingen voor de kinderen te kopen.


Het eerste gedeelte vond plaats in het civilbureau waar gisteren ook de overdracht plaats vond.
We kregen een kort interview door de notaris (althans dat dachten we toen nog) en Twan moest een voetafdruk plaatsen. (Hij vond het maar niets die rode inkt aan zijn voet, toen we uiteindelijk weer terug waren in het hotel ging Twan uitgebreid zijn voet inspecteren.)
Hierna konden we vragen stellen aan een medewerker van het kindertehuis, maar je merkte aan de antwoorden dat ze Twan eigenlijk niet kent. Enigszins logisch omdat hij bij pleegouders heeft gezeten, maar toch ook jammer omdat je hoopt zoveel mogelijk informatie over hem te krijgen.

Vervolgens moesten we naar het volgende kantoor en hier bleek dus de notaris te zitten! Met wie we dan in vredesnaam het vorige interview hadden gehad is ons niet duidelijk. Toen we hier weggingen was het al 12.15 uur en Glen (de gids) had dus ook nog bedacht dat we inkopen bij Wallmart gingen doen. Het was dus al met al een hele lange ochtend, want we waren pas om circa 13.45 uur terug.


Twan praat heel erg veel. In de bus wijst hij auto's, ambulances en andere bussen aan. Ook de gids vindt zijn woordenschat heel erg groot voor zijn leeftijd. Tegelijk is het voor hem natuurlijk ook erg frustrerend omdat wij hem niet begrijpen. Wat een contrast met Fee Fee die negen maanden haar mond heeft gehouden.

Verder is hij al zindelijk, maar hij moet ongeveer om de vijf minuten naar de w.c., dus erg praktisch is het niet. Wel maakt hij heel erg duidelijk dat hij moet plassen. Onder het uitroepen van veel Chinese woorden, neemt hij je gewoon mee aan de hand richting w.c. Ben je niet snel genoeg dan trekt hij zelf zijn broek al naar beneden!

Hij is ook heel actief; hij houdt van rennen en dingen gooien. We zijn al druk bezig om hem dat laatste af te leren. Hij bedoelt het op zich niet kwaad, maar we hebben het idee dat hij of veel mocht bij zijn pleegouders of het natuurlijk hartstikke moeilijk heeft met alles wat hem nu overkomt. Of uiteraard een combinatie van beiden.

Fee Fee houdt zich echt erg goed. Ze heeft er nu een broertje bij die we de hele tijd in de gaten moeten houden omdat hij watervlug is en zij houdt hem ook heel erg in de gaten. Ze rent achter hem aan om hem tegen te houden en moet af en toe een klap incasseren van hem. Ook hier wordt door ons al aan gewerkt en hij begrijpt ons dondersgoed op zo'n moment.
Vanmiddag zijn we naar het zwembad van het hotel geweest. Dit hadden we Fee Fee al twee dagen beloofd, dus nu moest het er echt van komen. En wat een koud water!!

Al met al een vermoeiende dag. Morgen staat er niets op het programma. Heerlijk!

14 opmerkingen:

  1. Heee, wat een mooie verhalen weer van nog een dag in China met de twee kinders. Hoe gaat het nou met jullie als nieuwbakken ouders van een zoon? Zij de stresslevels al wat gedaald? Volgens mij gaat het helemaal goedkomen met jullie en met die twee kleintjes! Wat een verschil trouwens met Feetje qua karakter/manier van uiten. Wat jammer dat je nu zo weinig weet van Twan, het zou toch fijn zijn geweest als je zijn pleegouders had kunnen spreken!

    Slaap lekker allemaal en fijne dag weer morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens jullie een hele gezellige, rustige dag toe en dat jullie maar veel energie mogen opdoen om de kleine druktemaker bij te kunnen benen! Het zal inderdaad ongelooflijk wennen zijn in vergelijking met de introverte en verlegen FeeFee. Ik ben heel benieuwd om hem in het echt mee te maken. Veel sterkte ermee en zoenen voor ieder van Honesta.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk te lezen dat Twan zo lekker aan de gang is, hoewel ik me kan voorstellen dat het voor jullie heel erg vermoeiend is...
    Geniet morgen lekker van de rust en elkaar!

    Groetjes,

    Erica

    ps leuk kaartje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo,

    We zijn weer even terug in China als we jullie mooie verhalen lezen. We denken dan weer terug aan jullie en onze 1e reis naar China toen we onze geweldige dochters kregen.
    Het is prachtig om te lezen hoe verschillend de karakters van jullie 2 kinderen zijn. Maar dat is toch ook het mooie ervan.
    Twan lijkt ons een innemend kereltje. Geniet van alles in China en natuurlijk van elkaar!
    Wij volgen jullie op de voet, maar dan via jullie website met prachtige foto's.

    Groetjes Henri, edith & Fay

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Fee Fee,

    Heb je 't leuk in China? Is Twan ook een beetje grappig? We hebben nog iets voor je Fee Fee. Ik hoop dat jullie gauw weer terug zijn, een knuffel en een kusje van Youri

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Fee Fee,

    Leuk dat je een broertje hebt, mag ik een keertje met Twan en jou spelen? Groetjes van Alex Hartgers

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtig ventje! En wat leuk te zien hoe verschillend kinderen toch kunnen zijn. Elk kind weer op z'n eigen manier heel bijzonder. We genieten van jullie verhalen en het 'China-gevoel'. We wensen jullie nog hele fijne dagen in de provincie en Beijing.

    groetjes,
    Monique, Bart & Faye

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een ontroerend foto van jou en de twee kinderen! En ook dit verhaal komt me zo bekend voor: praten, plassen, plassen, plassen, dingen gooien, het idee dat hij veel mocht van zijn pleegouders. Hang in there. Het zijn ook de zenuwen van hem, maar vermoeiend, ik herken het. (Trouwens was het eerste gesprek met een medewerker van Civil Affairs, althans bij ons dan.)
    Groetjes, Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve mensen,

    Gefeliciteerd en we wensen jullie ontzettend veel geluk met elkaar!

    Hopen jullie gauw weer te zien, liefs en groeten van Marc, Pearl, Youri en Alex

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk om jullie belevenissen te volgen. Gisteren het kaartje ontvangen. Is mooi geworden. Veel geluk met jullie gezinnetje en geniet van je rustdag.

    Greetje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. It's a boooooyyyy! grijnsde ons gids vijf jaar geleden toen onze Yon in combinatie met nog vier andere jongetjes in de reisgroep de tent zo ongeveer dagelijks afbrak..:-). En had ik toch altijd gedacht dat het een opvoedingskwestie was, vijf jaar verder geloof ik toch echt zeker te weten dat jongetjes 'anders' zijn...:-). Maar wel erg, erg leuk! Combinatie zus-broer ook trouwens - lief in die winkelwagen, en wat is Fee Fee stoer zeg!
    Veel plezier op de komende vrije dag!
    Groetjes, Anja (van Lu Li en Yon)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb vanmorgen al jullie belevenissen gelezen, en dat zijn er nogal wat. En wat een leuke foto's,en wat is Twan lief als hij slaapt!! (ik maak maar een grapje) toch Lara.
    Nog een hele fijne tijd met elkaar in China, ik hoop dat Fee Fee op de terugweg niet zo ziek wordt. En bovenal geniet van deze tijd.
    We hebben jullie kaartje gekregen, en hij is heel mooi.
    Groeten, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi,

    Weer een dag in China achter de rug en nu vandaag een heerlijk vrije dag. Lekker van genieten.
    Oei oei jongens toch echt heel anders dan meiden. Wij bereiden ons voor. 5 april vertrekken wij naar onze Bing. Kun je ons volgen als je daar met 2 kids nog tijd voor hebt.
    Op naar jullie volgende leuke berichten om te lezen maar vooral om foto's te zien. Genieten!

    groetjes Nadine

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke foto's! En gefeliciteerd natuurlijk! Nu is het natuurlijk officieel. En we hebben natuurlijk er nog een kereltje bij in de IJmond Groep...
    Wordt heel gezellig met de picknick!
    Liefs,
    Micha, Chantalle en Jin xxx

    BeantwoordenVerwijderen