zondag 8 maart 2009

Guangxi


Twan verblijft op dit moment in Guilin in de provincie Guangxi, helemaal in het zuiden van China. Guangxi grenst aan Vietnam, net als Guangdong, de provincie waar Fee Fee vandaan komt. We vinden het dan ook erg leuk dat we weer naar het zuiden van China zullen reizen.

De overdracht van Twan zal plaatsvinden in Nanning, de hoofdstad van de provincie Guangxi.
Vergeleken met Guangzhou waar we Fee Fee kregen, is Nanning een kleine stad (voor Chinese begrippen) met 620.000 inwoners. Guangzhou heeft er meer dan 9 miljoen!
We zullen hoogstwaarschijnlijk Guilin niet kunnen bezoeken, omdat de afstand tussen deze twee plaatsen alleen met de trein al vijf uur is. Erg jammer! Het schijnt dat Guilin prachtig is en natuurlijk hadden we graag zelf willen zien waar Twan vandaan komt. Maar het betekent ook dat onze zoon er al minimaal vijf uur reizen op heeft zitten voordat wij hem krijgen!

6 opmerkingen:

  1. Ja, erg ver weg van de provincie hoofdstad, dat is ook jammer. Heb je contact met mensen die uit Guilin geadopteerd hebben? Is iemand daar naartoe gegaan? Misschien een optie dat een van jullie gaat? Lange dag, maar zo belangrijk, vond ik (maar 2 x 2 uur rijden op een goede snelweg is niks). Wel heb je voor een eventuele rootsreis dan een onzettend mooie bestemming, wij genoten echt van de landschap daar gedurende onze eerste Chinareis. Groetjes, Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik ga meteen even kijken en heb me ook meteen aangemeld als volger ;]
    Ziet er mooi uit!
    groetjes jet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Twan, wat verlangen we naar je. Pake en Oma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tot ziens in Nederland. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen.

    Pake

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve FeeFee,

    We zullen je missen als je in dat verre China bent.

    Oma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve LaSa, een prettige reis naar en van China. Bunny

    BeantwoordenVerwijderen