woensdag 1 april 2009

Bezoek aan de Chinese Muur

Vanochtend werden we gewekt door parade muziek. Het bleek dat ze tegenover het hotel aan het oefenen waren met circa 8 man. Waarvoor? We hebben geen idee. Maar het klonk wel heel erg Chinees.
Na het ontbijt vertrokken we naar de Chinese Muur, naar Mutianyu. Dit is een ander gedeelte dan waar we verleden keer met Fee Fee zijn geweest. Voordat je ook maar iets ziet van de muur, voert een pad je langs allerlei toeristische winkeltjes omhoog. Hmm, daar was op de terugweg geen ontkomen aan! We gingen met de kabelbaan omhoog. Fee Fee en ik hebben samen een stuk gelopen op de muur, terwijl Sander met Twan beneden bleef. Daarna zijn zij samen omhoog gegaan. We hadden prachtig weer, dus konden ver zien. Toch lag er nog aan een kant van de muur sneeuw! En dat terwijl het echt heerlijk weer was. Twan is toch echt af en toe een kleine baby. Hij heeft diverse keren namelijk het pleintje beneden op zijn knietjes overgekropen, in plaats van te lopen.
Op de terugweg hebben we ons letterlijk een weg door de opdringerige verkopers moeten banen ("only one dollar, sir", "look here t-shirts" "remember me sir" etc. etc. ). Fee Fee heeft een mooie medaille met haar naam erop gekregen voor uiteindelijk Y30 (eerste bod was Y180). Daarna heeft Sander nog even stevig onderhandeld over een paar t-shirts en heb ik nog wat andere souvenirs gekocht. Volgens Sander voor te veel geld, maar ik ben dan ook niet zo goed in het onderhandelen als hij ("sir, you're killing me" ). Daarna gegeten bij een Chinees restaurant dat eruit zag als een soort tuincentrum.
Op de hotelkamer moesten Fee Fee en vooral Twan echt even uitrazen. Het viel weer niet mee voor Twan om ruim een uur in de bus te zitten. Straks nog even een wandelingetje in de omgeving maken. Het is hier nu n.l. pas 16.30 uur.

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto van jullie op de muur!
    Jullie staan er werkelijk STRALEND op!
    Dit is inderdaad een veel mooiere plek als waar (bijna) iedereen naartoe gaat.
    Nog maar 2 nachtjes...
    Knuffels van de 3huisjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Viertal,

    Wat leuke foto van jullie op de muur, het is hier nu ook stralend weer, Jun Yi is naar een kinderfeestje. Hij kijkt echt uit naar vrijdag Fee Fee en Twan zien, wij hebben geprobeerd hem uit teggen dan jullie waarschijnlijk best moe zullen zijn, de vliegreis het tijdsverschil ect. ect. maar volgens Jun Yi is het feest. (heeft hij ook wel gelijk aan nietwaar.)
    Nog een fijne twee dagen.
    Groet Henk, Trientsje en Jun Yi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoihoi,
    Mooi stukje muur daar he! Prachtige gezinsfoto, die kan ingelijst aan de muur straks...:-)
    Geniet nog van de laatste dagen!
    Groetjes,
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Exact 4 weken geleden stonden wij op hetzelfde plekje op de muur. Wat goed dat jullie stralend weer hadden (door de mist hadden we geen inzicht)en wat een leuke foto's!

    Geniet van jullie laatste dag in China!
    Arjola

    BeantwoordenVerwijderen