vrijdag 27 maart 2009

Bezoek aan Green Mountain park


Gisteren was het niet mogelijk om een berichtje te plaatsen, dus vandaag een verslag van deze dag.

We zijn 's morgens naar Green Mountain Park gegaan, net buiten Nanning. Het was erg mooi en een gedeelte van het park bestaat uit regenwoud. Bijzonder om door heen te lopen. Op de top van de berg staat een hele hoge toren in de vorm van een pagode. Sander en Fee Fee zijn helemaal naar boven gegaan, terwijl Twan en ik beneden bleven. Het heeft de hele ochtend heeel licht geregend, echt kleine druppeltjes. Dit is volgens de gids kenmerkend voor de lente. Zodra het opklaart voel je ook meteen de klamme warmte toenemen.
Glen, onze gids, is ontzettend aardig en vooral alle meisjes zijn dol op hem. Glen heeft Engels gestudeerd in Australie en heeft daar drie jaar gewoond. Met Twan praat hij veel Chinees. Twan heeft werkelijk overal wat over te zeggen (in het Chinees dus) en doet dat het liefst vijf of zes keer achter elkaar. Van een paar woorden weten we de betekenis al, zoals Lele: melk. Hier wordt namelijk dagelijks tientallen keren verwittigend om gevraagd. Hij is dan ook nog veel jonger in zijn doen en laten dan Fee Fee destijds. Hij heeft graag de hele dag zijn zuigflesje bij zich met zijn melkje.

's Middags hebben we nog wat rondgelopen door Nanning. Als westerling met twee Chinese kinderen ben je hier een echte bezienswaardigheid. Je ziet de blik vol ongeloof heen en weer gaan van de buggy naar ons en Chinezen kennen weinig discretie dus je wordt ook uitgebreid besproken waar je bij staat. De mensen zijn wel allemaal erg vriendelijk en behulpzaam en schoolkinderen vinden het leuk om hun Engels met je te oefenen.
Het was vandaag een vermoeiende dag. We hebben ons voorgenomen om de volgende keren als Twan slaapt ook even te slapen, want hij is zo energiek dat ook wij al onze energie nodig hebben. Sander is vooralsnog degene waar hij goed naar luistert. 's Avonds kreeg hij bij Sander een hele zielige huilbui en gaf hij zich echt een beetje over aan Sander. Dan wordt het ineens zo'n ander kindje, echt nog een klein babietje.
Morgen, vrijdag, gaan we met Glen naar de dierentuin van Nanning en krijgen we 's middags Twan zijn paspoort en andere documenten die we in Beijing moeten laten legaliseren. Zaterdag vertrekken we alweer uit Nanning! Wat is dat snel gegaan en wat ontzettend jammer om Nanning alweer te moeten verlaten.

5 opmerkingen:

  1. Fijn dat het zo goed gaat met jullie en dat jullie zo genieten in Nanning. Wat gaat de tijd toch snel he. Nog een weekje en dan landen jullie alweer op Schiphol. Wij wensen jullie nog hele fijne dagen in China. Twan is een heerlijk ventje om te zien. Jullie hebben twee prachtige kinderen.
    Groeten, Bas, Colette en Zhi Cupido

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk te lezen dat alles zo goed gaat, we misten jullie stukje gisteren wel, we kijken elke dag, goede vlucht morgen.
    Liefs Henk, Trientsje en Jun Yi
    P.S Jun Yi heeft al een passend cadeau voor Twan bedacht, hij vindt het erg leuk dat er nu een kleiner chinees jongetje bij is, die net zo vol energie zit als hij. Voor Fee Fee een dikke tût van Jun Yi, over een presentje voor Fee Fee denkt hij nog even na.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi mannetje is Twan. Fijn dat alles zo goed gaat. Ik wens julie nog een hele fijne tijd in China.
    Groetjes Inka (SN lijst)
    moeder van Yulin en Sheng

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! We lezen met veel plezier en herkenning jullie weblog. In februari waren wij voor de 2e keer in Nanning. Geniet van alles, Andre, Elly, Quinn & Fay.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het ontroerend zoals jullie nu met z'n 4-en aan elkaar aan 't wennen zijn. Niet gemakkelijk, maar er spreekt al zoveel liefde uit de verhalen, heel mooi!
    Nog veel plezier in Nanning en straks weer op reis, succes.
    groetjes van Marlies

    BeantwoordenVerwijderen