zondag 29 maart 2009

Een fijne dag in Beijing

Vandaag hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Om 9.30 uur werden we wakker (nadat Twan in eerste instantie al om 5.30 uur iedereen wakker maakte) en we besloten om ons niet te haasten voor het ontbijt. Dus heerlijk op de kamer ontbeten met bananen en broodjes. Twan en Fee Fee hebben lekker kunnen spelen en we zien al meer rust in Twan komen. Hij heeft lief gespeeld en hij begrijpt langzamerhand welk speelgoed van hem is en welke van Fee Fee (tot haar grote vreugde). De Bob de Bouwer autootjes die Fee Fee van tante Bethie heeft gekregen worden echter pas uit de kluis gehaald als Twan veilig in zijn bedje ligt.

In de middag hebben we lekker gewandeld in de buurt van het hotel. Niet dat er veel te beleven is in deze buurt, maar het was behoorlijk fris buiten dus dat was wel even lekker. Twan heeft volgens ons voor het eerst handschoenen aan gehad. Hij begreep er werkelijk niets van! Waarop Sander de slappe lach kreeg, waarop de Chinezen ons een beetje meewarig aankeken.
We zitten vlakbij het Birds Nest, waar de openingsceremonie van de Olympische spelen plaats vond. Vreemd om te zien hoe het hier in deze woonwijk ligt en hoe het eigenlijk al een beetje verloederd er om heen. De hokjes om kaartjes te kopen staan er nog en de winkels waar Olympische souvenirs verkocht werden liggen er verlaten bij. Vlak voor het Birds Nest is nu een attractiepark geopend met een reuzenrad, een achtbaan en nog meer kermisvermaak.

We hebben zeer verantwoord gelunched bij Kentucky Fried Chicken, waar de kinderen heerlijk hebben kunnen spelen, samen met nog een Chinees meisje. En Twan speelde echt lief! Hij luisterde goed en was ook lief voor Fee Fee! Het begin is er, lijkt het.

Daarna nog naar wat winkels aan de overkant geweest die zelfs voor ons best duur zijn. Wat te denken van een pak luiers voor Y 178, circa 19 euro!! Het lijkt ook alsof deze buurt voor de rijkere Chinezen is. 's Avonds rijdt de ene luxe auto (met geblindeerde ramen) na de andere voorbij.

We hebben de dag afgesloten met wederom een heerlijke Chinese maaltijd met vier personen, veel gerechten en drankjes voor zo'n 12 euro!
Verder nog een paar toelichtingen:
Twan is nu zo'n 80 c.m. want de kleertjes maat 80 passen hem het beste. Verder eet hij als een waanzinnige. Wat kan hij veel eten! En hij had in het vliegtuig wel zijn eigen stoel, maar bleef absoluut niet zitten. Vandaar dat hij maar bij Sander op schoot moest blijven zitten met zo'n extra veiligheidsgordel.

5 opmerkingen:

  1. HAI Lara!
    Erg leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Allemaal ZO herkenbaar! En wat een klein jochie is Twan nog zeg! Tjen is 84 cm. en ruim 6 maanden jonger. Maar da's mooi ;-) want dan kan ik leuk de ongedragen jongenskleding (ik heb nogal wat kleding te klein gekocht voor Tjen) doorschuiven naar jou haha.... We verheugen ons al op volgende week vrijdag, jullie aankomst. Ik zou graag zeggen dat wij ook tegen de 10-uur durende vliegreis terug zagen en dat het meeviel.... maar dat deed het niet echt. Het is best een lange zit. Maar hopelijk zit het vliegtuig niet helemaal vol en dan meteen maar 2 rijen convisceren zou ik zeggen. Tot vrijdag! (we nemen Tjen ook mee)
    Liefs van Evelyne (en de mannen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een snoezige foto van Fee en Twan! Volgens mij gaat het met veel liefde en geduld helemaal goed komen, maar dat is volgens mij wel aan jullie besteed. Liefs van een popelende tante Ho.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Sander, Lara, FF en Twan,
    Wat een leuke verhalen! zo te lezen gaat het steeds beter met jullie mooie gezinnetje. veel plezier nog de laatste dagen in Beijing en succes met de terugreis. Hopelijk gaat dit al wat beter. Bij Qi-Wei hielp het om gewoon heel veel rondjes in het vliegtuig te lopen!!!
    groetjes Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hee, wat een goede berichten. Leuk om te lezen hoor. Ik zal ook even een printje maken voor Meta en Richard (die laatste is nog steeds ziek, gaat wel ietsje beter). En ik begrijp heel goed dat Feetje zo voorzichtig is met de Bob de B autootjes, die zijn ook erg leuk. Dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve benedenbuurtjes,
    We hebben genoten van de gezamenlijke maaltijd. Het was een bijzonder educatief schouwspel om te zien dat speelgoedtractoren ook in de categorie eetgerei vallen.
    Het personeel van het restaurant zal het vermoedelijk nog enige dagen hebben over hoe wij met hun zorgvuldig bereide spijzen zijn omgegaan.
    Slaap lekker straks, en tot morgen!
    Inge, JK, Lu en Xiao

    BeantwoordenVerwijderen