maandag 30 maart 2009

Bezoek aan het zomerpaleis


Vandaag hebben we het Zomerpaleis bezocht. Het Zomerpaleis werd gebouwd door keizer Qianlong in 1750 ter ere van de verjaardag van zijn moeder. Het is een aantal keer verwoest geweest maar is steeds weer opgebouwd. Pas in 1924 werd het open gesteld voor bezoekers. Vanaf 1992 behoort het tot het werelderfgoed.

Toen we Fee Fee gingen ophalen hebben we de Verboden Stad bezocht en ditmaal wilden we graag het zomerpaleis bezoeken. Alhoewel ons hotel in het noorden van Beijing ligt en het zomerpaleis ook, was het met de taxi toch nog 20 minuten. Zo'n Y320 (circa 4 euro) kost een dergelijk ritje hier. Het zomerpaleis is prachtig, maar met twee buggy's niet altijd even handig. We namen dan ook de rolstoel route, maar dan zie je niet alles. Het gaf niets want er was nog meer dan genoeg te zien.

We werden wederom diverse keren staande gehouden door de Chinezen die in het Chinees eens even een goed gesprek met ons wilden voeren. We kregen veel commentaar op de schaarse kleding van Twan (slechts een lange broek en niet eens een ski broek of zo!). Ergens hadden ze wel gelijk want het was best koud. En de kinderen zitten natuurlijk toch stil. Ook moesten we meerdere keren met diverse Chinezen op de foto. Tja...
We zijn via de oostelijke ingang naar binnen gegaan en hebben het Zomerpaleis uiteindelijk via de noord kant verlaten. We hadden het allemaal koud!

Vanmiddag zijn we in de hotelkamer gebleven. Twan heeft een slaapje gedaan. Hij had het echt nodig, want hij was heel koud geworden en erg moe en daardoor jengelig. Fee Fee is, nadat Sander nog een half uurtje op de bank had geslapen, met Sander naar de speelgoedafdeling van de supermarkt geweest. Zij en Twan hebben allebei een auto (Fee een graafmachine en Twan een tractor) gekregen. Tijdends het avondeten wist Twan diverse doperwtjes en ander voedsel in zijn tractor te proppen, waardoor Sander met zijn stokje zeker 10 minuten bezig was om het er weer uit te krijgen.

Vanavond hebben we met Jan Kees en Inge (en onze kinderen uiteraard) in ons favoriete restaurant gegeten. Het lijkt wel alsof we steeds meer eten bestellen. Het was een gezellige afsluiting van de dag!

7 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk stel Lara!

    Geniet nog even van daar want als je thuisbent mis je het daar weer ;-)

    Groetjes Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om allemaal weer te zien en te lezen (het wordt wat saai om te schrijven maar toch .. het nou eenmaal zo). Nog heel eventjes en jullie zijn al weer in NL. Helaas kunnen we niet op Schiphol zijn maar hopelijk zien we elkaar gauw eens.

    Groetjes, Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bridget Wiersum30 maart 2009 om 18:37

    Innovatief die Twan - doperwten in een tractor!!
    Zo te lezen hebben jullie veel plezier met z'n 4'en.

    groetjes Bridget

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan hadden wij twee weken geleden iets meer geluk met het weer, met een uitschieter naar 29°C, echt een lenteweek hebben we toen gehad.
    En tja... wij waren wel gewapend met skibroeken e.d. naar China gekomen, want in "onze" provincie was het ook al zo koud. De omgekeerde wereld dus.
    Wij vonden het zomerpaleis erg mooi en hadden het geluk dat wij maar één buggy bij ons hadden (Yiming zat in de rugdrager bij Rob achterop). Wij hadden namelijk nooit gehoord van de zgn. rolstoelroute en dus hebben wij op de weg naar boven erg onhandig gedaan met een buggy al die trappen op ;-)
    Het was wel een lege buggy hoor, Yulia is gelukkig dol op traplopen, dus die wilde niet eens blijven zitten.
    Erg leuk om jullie verhalen te lezen. Vinden jullie ook niet dat de tijd vliegt nu jullie over de helft zijn?

    Geniet nog maar lekker daar!

    Groetjes,
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi,

    Wat bijzonder om jullie belevenissen tijdens deze bijzondere reis te mogen lezen.

    Geniet van jullie laatte daagjes in China!

    Groetjes Yessica
    (wachtend op Vaglary uit Haïti)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoihoi,
    Mooi contrast tussen Fee Fee en Twan - het is even wennen, zo'n beweeglijke zoon..:-)) Ongetwijfeld gaat dat thuis ook beter/makkelijker als hij meer structuur en ruimte heeft. Het blijft natuurlijk wel een jongen...:-)))
    Geniet nog lekker van die laatste paar dagen, voordat hier weer van alles 'moet'....

    Groetjes,
    Anja (van Lu Li en Yon)

    BeantwoordenVerwijderen