zondag 22 maart 2009

Nanning, Guangxi


Na een zeer turbulente vlucht van 3,5 uur zijn we in Nanning aangekomen. De arme Fee Fee is de hele vlucht ziek geweest: ze bleef maar overgeven. Erg zielig. Gelukkig knapte ze redelijk snel op toen we uit het vliegtuig waren. Sander kreeg nog van een steward medicijnen aangeboden voor Fee Fee. Of hij daarvoor even een Chinees formulier wilde invullen, waarop hij ook nog zelf het medicijn moest beschrijven. Grapjas! We hebben het haar uiteindelijk niet gegeven, want ze bleef maar overgeven. De stewardessen waren allemaal wel heel erg lief voor haar, met natte lapjes, verse spuugzakjes en een zakje met ijs om in haar nek te leggen.


Nanning is een echte Chinese stad. Heel veel mensen op straat, een buschauffeur die gewoon de andere weghelft gebruikt om in te halen en ook de geur en de warmte zijn heel herkenbaar. We hebben een aardige gids, Glen (zijn Chinese naam weten we (nog) niet) die ons ook wat wegwijs heeft gemaakt in de buurt. Vanavond hebben we heerlijk gegeten met een ander stel in een groot restaurant waar je bij allerlei verschillende balies gerechten kon bestellen. Uiteindelijk bleek onze bestelzucht (vraatzucht???) erg groot en stonden er zo'n 25 gerechten op tafel! Maar alles was heerlijk! Fee Fee is bij ons op schoot in slaap gevallen en Sander heeft haar naar het hotel gedragen. Ze is gelukkig in slaap gebleven, want het was ook voor haar een zware dag.


We zijn in Nanning met allemaal stellen die al een dochter hebben en nu hun tweede kindje gaan ophalen; in totaal vier zonen en een dochter. Het is prettig om te zien dat we ons allemaal bezorgd maken om hoe het met ons oudste kind zal gaan zodra we ons tweede kind krijgen. Fee Fee heeft het er af en toe echt moeilijk mee, met hele zielige huilbuien. Maar dat zal ook door al het reizen en de vermoeidheid komen.


Morgenmiddag 15.00 uur (8.00 uur 's morgens bij jullie) moeten we verzamelen en zullen we met de gids naar het Civil bureau vertrekken waar we onze kinderen voor de eerste keer zullen ontmoeten. We kregen in de bus ook nog een recent verslag over Twan. Hij slaapt nu van 20.00 uur tot 8.30 uur! Heerlijk!

Zijn bedje staat al op de kamer en Fee Fee heeft uiteraard ook haar eigen bed, dus vanaf morgen zullen alle vier de bedjes gevuld zijn!

12 opmerkingen:

  1. Hallo lieve mensen,
    Fijn dat jullie veilig in Nanning zijn aangekomen en dat jullie vandaag en morgenochtend nog even met z'n drieën kunnen acclimatiseren.
    Erg zielig voor Fee Fee dat ze zich zo beroerd voelde in het vliegtuig, geen wonder dat ze even niet zo lekker in haar vel zit, het is allemaal ook zo spannend!
    Heel veel succes en geluk morgen als er eindelijk een einde komt aan al dat gewacht.
    We zullen morgenmiddag jullie blog weer snel checken!

    Groetjes,
    Ingrid
    (weer blij dat wij thuis zijn na twee mooie weken China)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel moois morgen en Fee fee morgen kan je je broertje lekker knuffelen.

    Richard en Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hai.

    wat rot dat fee fee zich zo rot gevoeld heeft.
    ik hoop dat ze snel weer opknapt.

    En spannend hoor, nog even en dan is het vierde bedje ook gevuld.

    Groetjes esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat spannend!!!! nou heel veel succes morgen en hopelijk gaat het allemaal goed en kunnen FF en Twan het goed met elkaar vinden.

    veel liefs JOhan, Suzanne en Qi-Wei

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo lieverds! Wat fijn dat jullie op de "eind"bestemming zijn! Tis vast een heerlijk gevoel om weer in het mooie China te zijn.
    Maar wat ZIELIG voor FeeFee dat ze zo ziek was in het vliegtuig! Als ze morgen haar nieuwe broertje "krijgt" is ze de ellende vast gauw vergeten! Veel SUCCES met de overdracht! SPANNEND! We houden de pc natuurlijk in de gaten! Knuffels van de 3huisjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi FeeFee,
    Wat zielig dat je zo ziek geworden bent! Ik heb je traktatie al heerlijk opgegeten. Ik ken alle namen van je broertje al uit mijn hoofd en vertel ze aan iedereen die het horen wil! Als je terug bent,gaan we weer samen spelen! Een hele dikke kus van je vriendje Stan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Sander, Lara en Fee Fee,

    Fee Fee wat naar dat je ziek was tijdens de vlucht, beterschap en een dikke tût van Jun Yi, wij vinden het erg leuk om jullie reis tevolgen, herkende Lily jullie nog, morgen zullen we om 8.30 uur even aan jullie denken, heerlijk jullie zoon"/broertje "krijgen.
    Liefs Henk, Trientsje en Jun Yi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zal aan jullie denken morgen, spannende dag!

    Groetjes,
    Erica

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn dat jullie er zijn. Spannende dag morgen...!
    Wat rottig dat Fee Fee ziek was in het vliegtuig. Hopelijk gaat het morgen allemaal beter.
    Groeten! Robert, Fee, Lis en Dianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi LaSaFeTwa,

    Als je dit leest, zit je met Twan op schoot (of ligt-ie in z'n bedje, of zo)

    Welkom Twan!
    Kus voor FeeFee
    En voor jullie ook

    Evert

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Werd het maar gauw 3 april......., want hier in Amsterdam begint de spanning ook toe te nemen hoor! Dikke zoenen voor mijn nieuwe neefje Twan, maar natuurlijk ook voor Feetje en jullie. Tante Ho

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Allemaal, Wat een spanning allemaal, maar wat fijn dat jullie er nu eindelijk zijn. Ik zit dit nu te typen en ik denk dat jullie nu inmiddels Twan al in jullie armen hebben kunnen sluiten. Ik hoop dat alles heel voorspoedig gaat en dat jullie ondanks alle spanningen ook nog kunnen genieten van alles.
    Heel veel groeten van Elly Mohy el Dine

    BeantwoordenVerwijderen