woensdag 8 april 2009

Weer naar school en aangifte doen


Vandaag is Fee Fee weer voor het eerst weer naar school gegaan. Na nog wat daagjes uitrusten was ze hier ook echt aan toe. Ze wilde graag weer spelen met haar vriendje Stan en dat heeft ze na school ook nog thuis gedaan. Op school heeft ze nog Chinese schriftjes uitgedeeld, met daarin speciale vakjes waarin de kinderen in China de Chinese karakters leren schrijven.
Even nog een opmerking voor Jun Yi: niet jaloers worden, je bent ook Fee Fee haar grote vriend en we hopen gauw weer bij jullie langs te komen!!
Twan was vanochtend, omdat Sander Feetje wegbracht, met mij alleen thuis en hij heeft wel 10 keer gevraagd waar papa was en ook waar Fee Fee was. Arme jongen, wat zou er door hem heen gaan. We weten dat er in het pleeggezin waarin hij zat in China steeds twee pleegkinderen zaten, naast hem nog een meisje dat al een tijdje geleden door een Amerikaans gezin geadopteerd is en daarna kwam er weer een nieuw pleegzusje. Wie weet wat hij dacht vanochtend! Groot was dan ook de vreugde toen Fee Fee 's middags ook weer thuis kwam.



Het was vanmiddag voor een groot gedeelte druilerig, pas aan het eind van de middag klaarde het wat op en hebben we nog even lekker buiten kunnen wandelen. Sinds Twan er is vindt Fee Fee het ineens reuze leuk om samen met hem in de tuin te spelen. Grappig om te zien hoe zij zich ontwikkelt door zijn komst. Aangezien Fee Fee Twan voornamelijk nog lastig vindt, waren we dan ook stomverbaasd om het volgende te aanschouwen:






Twan en Fee Fee samen op een fiets!! Wat een ontzettend leuk gezicht!! Twan was zelf bij haar achterop gekropen!!

Dinsdag hadden we een afspraak om Twan in te schrijven bij burgerzaken bij de gemeente Hoofddorp. Aangezien China al sinds enige tijd het Haags Adoptieverdrag geratificeerd heeft, is Twan al bij de adoptieprocedure in China (24 maart) direct onze zoon en dus Nederlander geworden. Groot was dan ook onze ergernis toen bleek dat de medewerker van burgerzaken hem onder zijn Chinese namen inschreef, omdat we nog een paar aktes gelegaliseerd vanuit China moeten krijgen, van de Nederlandse Ambassade aldaar. Ondanks een brief van de vice consul waarin die uitlegt dat Twan direct Nederlander is en dus ook andere namen heeft dan die op zijn Chinese paspoort vermeld staan. Er wordt wel beweerd dat China bureaucratisch is (ontken ik ook niet hoor, neem alleen al de manier waarop je aankopen in winkels moet afrekenen, zie een eerder bericht), maar dit slaat wel weer alles! Je volgt een Nederlandse procedure waarbij je je voortdurend houdt aan wat Nederland allemaal van je eist en verlangt en vervolgens noteert de betreffende medewerker van burgerzaken doodleuk zijn Chinese namen. Alleen omdat ze zo in zijn (Chinese) paspoort staan. Voor China heeft zijn paspoort uitsluitend de functie van uitreisdocument en voor hun is hij geen Chinees staatsburger meer. Dit houdt in dat onze zoon op dit moment eigenlijk statenloos is! Het zal (hopelijk) uiteindelijk allemaal wel goed komen, maar het irriteert ons wel enorm!

3 opmerkingen:

  1. Hallo Twan,

    Deze bureaucratie in Nederland heb ik ook zo ervaren. Ook ik werd verkeerd ingeschreven en dat kon niet anders volgens de ambtenaar. Er zou zelfs contact worden opgenomen met de IND door de ambtenaar, wat helemaal niet hoefde (BKA 2006/03).

    Ongeveer een week later kregen mijn papa en mama te horen, dat de ambtenaar mijn naam toch goed ging inschrijven (er volgde dus een wijziging) en nu is het gelukkig allemaal goed gekomen.

    Hé Twan, wat leuk hé, achterop bij je grote zus.
    Dat is nog eens genieten. En wees maar niet bang, je zus komt na schooltijd altijd weer lekker thuis.

    Groetjes Chaiming

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoihoi,

    Wat een ontzettend leuke foto's - genieten hoor!

    Groetjes,

    Anja (van Lu Li en Yon)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi..hier het zelfde geneuzel hoor ze wilden bij ons zelfs dat hij nog via de IND werd ingeschreven huh??? Mooi niet..en ook wij moeten wachten tot de gelegaliseerde documenten binnen zijn..hij is nog niet eens ingeschreven bij ons..mmmm
    Maar goed we wachten..maar goed jullie zo te zien!

    Geniet van elkaar.

    lieve groetjes, Marjoke,Sisko,Jing Jing en Yuan

    BeantwoordenVerwijderen