donderdag 2 april 2009

Laatste dag in Beijing


Onze laatste echte dag in Beijing! Wat is de tijd omgevolgen, maar ook lekker om straks weer thuis te zijn. Twan gaat nog denken dat het normaal is om elke dag uit eten te gaan.

Vanochtend (na het excuus fruit) lekker op de kamer gebleven zodat de kinderen samen konden spelen. Om 16.00 uur moesten we in de lobby zijn om Twan zijn paspoort in ontvangst te nemen, dus we hebben tussendoor een uitstapje gezocht dat niet te lang zou duren of te ver zou zijn. Het werd de Lama tempel. Echt prachtig mooi, met steeds groter wordende tempels met daarin steeds grotere Buddha's. De grootste is 26 meter hoog en uit een boomstronk (sandalwood) gemaakt. Overal staken mensen wierrook aan of legden geschenken bij de Buddha's neer (fruit of stokjes wierrook). We hebben voor thuis een soort hanger gekocht die ons gezin geluk moet brengen. Dit leek ons wel een erg mooi idee.

Twan en Fee Fee worden steeds meer broer en zus, met af en toe huilpartijen, maar ook heel lief samen hand in hand rennen en zelfs een beetje samen spelen. Twan probeert Fee Fee echt in alles na te doen. Valt zij per ongeluk, dan laat hij zich ook vallen omdat hij denkt dat het zo hoort.

Vanavond hebben we gegeten in een zeer koud restaurant waarvan we het vermoeden hadden dat ze Mao's favoriete gerechten serveerden. Midden in het restaurant stond namelijk een groot gouden standbeeld van hem. De gerechten waren echt anders dan die we tot nog toe hebben gegeten, pittiger, aparter en prachtig geserveerd.

Morgenochtend moeten we al om 9.00 uur de bagage buiten zetten en om 10.30 uur vertrekken we naar het vliegveld. Het wordt een lange dag, want het vliegtuig vertrekt pas om 14.30 uur. Als we in Nederland aankomen is het voor ons midden in de nacht. We hopen dat de kinderen (en wij ook) nog af en toe wat kunnen slapen.

We willen iedereen heel erg bedanken voor alle lieve berichtjes, mailtjes, smsjes en telefoontjes. We hebben het heel erg gewaardeerd!
We kijken terug op een prachtige reis en voelen ons enorm bevoorrecht dat wij de ouders mogen zijn van twee prachtige kinderen uit China. Iedereen met een kind uit China kent het gezegde van de Rode Draad: de Rode Draad is de onzichtbare band die mensen, ook al kennen ze elkaar niet, met elkaar verbindt. De draad kan rekken en strekken maar zal nooit breken, arm en rijk, jong en oud, voorgoed aan elkaar verbonden.

10 opmerkingen:

  1. Hoi gezinnetje van vier,

    We hebben met erg veel plezier jullie China avontuur gevolgd. Bedankt!!
    Morgen weer naar huis met jullie lieve kindertjes. Nou, jullie mogen trots zijn! Wat een schatjes!
    Hele goede terugreis toegewenst.
    Wij kunnen jullie jammer genoeg niet ontvangen op schiphol, maar wat ik zo over de lijsten gelezen heb wordt het voor jullie lekker druk.
    Veel liefs, groetjes en hopelijk tot gauw,
    Richard, Annemieke, Tony, Ference en Mei-Lin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was mooi om jullie weblog te volgen! Ik wens jullie een heel goede terugreis en een mooie aankomst op schiphol.

    Groetjes, Arjola

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het mogen mee genieten met jullie China reis.
    Een goede terug reis en veel geluk met jullie 4-tjes.

    Groetjes Bertwin Nadine Maud en Bing ( bijna in onze armen nog 5 nachtjes!! )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt voor het laten meegenieten van jullie eerste dagen samen! Goeie reis en dan lekker thuis in alle rust verder genieten van elkaar. Liefs, familie Mantel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met heel veel plezier hebben wij jullie avonturen gevolgd!Wat een prachtige foto's! tot morgen op schiphol!

    fam. Oskamp

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoihoi,

    Een hele goeie reis terug gewenst met kinderen die hopelijk de nodige uren knock out liggen te slapen, want anders is het wel erg lang.... En dan lekker thuis de tijd nemen voor een eigen ritme met zijn vieren!

    Groetjes,

    Anja (van Lu Li en Yon)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij vonden het heel leuk om al jullie verhalen te lezen. Goede reis en snel tot mails.

    groetjes Luit, Bridget en Jian

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jullie zijn inmiddels weer thuis en zullen vast een mooie aankomst op Schiphol hebben meegemaakt. Wij wensen jullie veel geluk met jullie viertjes.
    Bas Colette en Zhi Cupido

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Welkom thuis! Wat balen dat ik gisteren niet naar jullie aankomst kon komen. Ik moest helaas overwerken en kon dus niet komen. Hoe was het? Waren er veel mensen en is Twan lekker verwend?

    Lekker genieten!
    Liefs,
    Chantalle

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Welkom thuis we hebben genoten van jullie reis verslag. Het was leuk om te lezen wat wij mischien ook wel gaan meemaken. Onze zoon gaan we ook ophalen uit Nanning. Daarom was het ook zo leuk om jullie te volgen.o ja we willen graag een keer kontakt via de mail of zo over de naam van het weeshuis waar Twan vandaan komt.
    In ons voorstel kunnen we niet zien waar ons mannetje woont. Maar eerst moeten jullie een beetje bij komen.

    Groetjes Richard en Simone

    BeantwoordenVerwijderen