zondag 5 april 2009

Weer thuis!

We zijn weer lekker thuis! Het was een hele lange dag vrijdag. Om circa 8.00 uur Chinese tijd opgestaan, omdat de koffers om 9.00 uur op de gang moesten staan. Om 10.30 uur zouden we vertrekken naar de luchthaven van Beijing. We besloten om op de kamer te ontbijten. Een prima beslissing omdat de kinderen dan nog wat rust hadden en konden spelen en omdat het ontbijt van het hotel toch niet je dat was.
De beveiliging op de luchthaven van Beijing was streng. Zelfs Twan ontkwam niet aan fouilleren!
Daarna nog even wat gegeten en nog wat laatste Yuans opgemaakt. Het vliegtuig zou om circa 14.30 uur vertrekken, maar had vertraging door een "traffic jam" (de woorden van de piloot). De vlucht was lang, heel erg lang. Twan heeft een uurtje geslapen en Fee Fee helemaal niet. Er kwam ook maar geen eind aan dat vliegen boven Siberie en de rest van Rusland. Hierdoor besef je maar weer hoe ver weg je eigenlijk was.

Bij aankomst op Schiphol bleek dat onze koffers als vracht waren ingechecked, dus daar moesten we helaas nog even op wachten. Maar toen we eenmaal alles hadden en de schuifdeuren door kwamen, wat een ontzettend warm welkom! Echt fantastisch! We werden opgewacht met spandoeken en ballonnen. En wat een mensen, speciaal voor ons! Twan zat helemaal te stuiteren in zijn buggy! Echt grandioos om zo thuis te komen. Dat heeft ons heel erg goed gedaan. We willen iedereen ook heel hartelijk bedanken voor alle cadeautjes en kaartjes. Heel erg lief!

Nadat Twan nog even lekker had kunnen rondrennen en wij even met iedereen hadden kunnen praten, zijn we naar huis gegaan. En ook daar het hele huis versierd en weer, net zoals bij Fee Fee, een prachtige taart met daarop de afbeelding van het aankomstkaartje. Liesbeth, heel erg bedankt daarvoor!!

Twan liep rond in huis alsof hij er al eerder was geweest. Wonderbaarlijk hoe makkelijk hij het opnam. Fee Fee was ook heel erg blij om weer thuis te zijn en te kunnen knuffelen met Pake en Oma en natuurlijk Juf Astrid.
Om een uur of tien 's avonds ( circa 5.00 uur 's ochtends Chinese tijd) begonnen we ons een beetje vreemd te voelen (understatement) en zijn we echt in slaap gestort. Helaas om circa 2.00 uur weer wakker (want 9.00 uur 's morgens in China), maar allebei toch nog wat kunnen slapen. Feetje en Twan hebben allebei redelijk goed geslapen.

Wat heerlijk om weer in je eigen huis te zijn en vooral in je eigen bed. Wat een weldaad na twee weken op een keihard matras gelegen te hebben! Ook heerlijk om nog lekker in je pyjama rond te kunnen hangen 's morgens. Twan vindt de katten heel erg eng. Hij springt zowat meteen in je been als hij er een ziet en geeft ons aanwijzingen hoe we zo snel mogelijk de kat naar buiten kunnen sturen of in ieder geval de kamer uit sturen waar hij zich bevindt. 's Middags hebben we lekker buiten een rondje gelopen. Fee Fee op haar fietsje en Twan op Fee haar oude duwfiets. Heerlijk om weer even lekker over de dijk richting de molen te kunnen lopen.
We zijn blij om weer thuis te zijn, maar het voelt ook vreemd om weer thuis te zijn, want wat is de tijd omgevlogen! We hebben het heerlijk gehad in China en voelen ons zeer bevoorrecht dat we de ouders mogen zijn van twee prachtige kinderen uit China.

6 opmerkingen:

  1. Wat een goede berichten en jullie zijn wel toe aan een beetje genieten in je eigen omgeving.
    Veel succes (ook voor de katten) en genoegen met z'n 4-en!
    groetjes van Marlies Blok

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te lezen dat jullie weer lekker thuis zijn! Lekker dat Twan zich zo op zijn gemak voelt (behalve die enge katten dan (;D)).
    Wat voelt dat ineens raar, he? Dat je op je vertrouwde plekje ineens in een andere "samenstelling" loopt!?
    We vonden het heel jammer dat we er niet bij kinden zijn op Schiphol.
    Achteraf wel goed dat we door die vertraging niet gegaan zijn, want ik hoorde van Paula dat jullie pas erg laat door "de deur" mochten (nu ik de blog heb gelezen weet ik waarom) en dat was voor de meiden toch wel een beetje laat geworden.
    Kadootje is onderweg hoor!!!
    Ga lekker acclimatiseren met z'n viertjes!
    Groetjes van San + 3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer thuis..en voortaan met z'n 4-en! Een heel goede tijd toegewenst en vooral genieten.

    Groetjes, Arjola

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Sander en Lara,

    Fijn te lezen dat het zo goed gaat met jullie! Wat een heerlijk gevoel he, met z'n viertjes thuis! Hier loopt het ook heel lekker, afgezien van de jetlag die nog niet helemaal is weggeebt.
    Wel raar om jullie niet meer dagelijks te spreken, dat is wel even afkicken!
    We wensen jullie heel veel plezier met elkaar. Geniet ervan!
    Liefs van Jan Kees, Inge, Lu en Xiao

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Lara en familie..:-)

    Zo heerlijk om weer thuis te zijn dan he! Geniet ervan, jullie hebben heerlijke kids!

    Lieve groeten,

    Anja (van Lu Li en Yon)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve familie,

    Wij wilden jullie van harte gelukwensen met de komst van Twan in jullie leven en gezin! Wat is het wonderlijk om ineens met zijn vieren te zijn he! Tenminste zo ervaren wij dat. Waren wij eerst nog een stel met een kind, nu voelt het of wij echt een familie zijn en hetvoelt ook zo af en klaar! Hoop dat jullie ook van deze warme gevoelens hebben met de komst van Twan, maar dat zal vast wel, gezien alles wat ik heb gelezen op deze blog!
    Ik ben zondag 29 maart bevallen van een dochter. Ze heet Lois en ook wij zijn nu net als jullie thuis aan het bijkomen van alles wat er gebeurd is en wat we hebben meegemaakt in zo;n korte tijd!
    Veel liefs en een speciale dikke knuffel voor Fee Fee! Juf Pascal

    BeantwoordenVerwijderen